Značka podílových fondů CZECH FUND spadá pod Rusňákovu DRFG

Podle Juraje Černičky ředitele DRFG pro finance a regulace, je investiční skupina Davida Rusňáka pro nemovitostní fond zásadní přidanou hodnotou, kterou si lidé často vůbec neuvědomují. Když chce fond investovat do nemovitostí, musí na to mít peníze. Pokud by nejdříve navyšoval kapitál a až poté se rozhlížel po vhodných nemovitostech, byl by to zdlouhavý proces, navíc nevýhodný pro investory, protože jejich peníze by ležely měsíce na účtu a nic by nevynášely.

DRFG má tu výhodu, že když se naskytne příležitost koupit kvalitní nemovitost se zajímavou výnosností, může rychle reagovat, a učinit tak na vlastní účet. Poté, co fond nasbírá dostatek prostředků na koupi dané nemovitosti, může se rozhodnout ji na základě nezávislého oceněné rovnou odkoupit bez toho, aby ji pracně sháněl nebo za každou cenu investoval peníze do něčeho, co nemá takový výnos, jen aby prostředky umístil. To je jeden z klíčových důvodů, proč jsou výsledky podílových fondů tak dobré. To dokládají i pozitivní recenze na webech, které se investováním zabývají.

Nemovitostní fond DRFG jako ochrana před krizí

Růst však nemůže pokračovat donekonečna, ale i když se podíváme na výnosy nemovitostí za posledních patnáct, dvacet let, zjistíme, že jediný výrazný negativní propad nastal v roce 2008, kdy přišla velká krize a ceny nemovitostí šly dolů. To je prakticky jediné období za dvacet let, kdy se na nemovitostech mohlo prodělat. Od té chvíle se však hodnota nemovitostí opět postupně zvyšuje. Pohled do historie tedy potvrzuje, že nemovitosti jsou správná volba pro investici, s níž lze dosahovat vyšších výnosů, než jaká je inflace. Důležité, ať už investujeme do nemovitosti či jiných podkladových aktiv, je nepanikařit při nějakém krátkodobém výkyvu.

Navíc fond umožňuje investovat široké veřejnosti, protože minimální vklad se z 10 tisíc korun snížil na 500. To umožňuje pravidelné střádání také drobným investorům. Přesto ale v nemovitostním fondu, který spadá pod skupinu DRFG převládají jednorázové investice. Pro ty, kteří ale chtějí investovat větší částky nabízí DRFG dluhopisy diverzifikované napříč skupinou.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup