Jak vybrat vibrační posilovací stroj

Vibrační posilovací stroj či vibromasážní stroj je ideálním řešením pro všechny, co chtějí hubnout a posilovat téměř bez námahy. Díky vibracím a jednoduchým cvikům budete svoje tělo procvičovat daleko intenzivněji a dosáhnete lepších výsledků než při klasickém cvičení.

Na vibračním posilovacím stroji můžete nejen hubnout a posilovat tělo, ale také ji využijete pro zdravotní účely – odstraňují bolest, odbourávají celulitidu, zlepšují prokrvení a lymfatický systém, fungují jako prevence proti osteoporóze.Jak vybrat vibrační posilovací stroj

Výběr vibromasážního stroje

Jako u všech posilovacích strojů, tak i u vibračních je důležité si říci, kdo bude přístroj používat. Podle toho vybereme plošinu, která bude mít odpovídající nosnost, vhodný rozměr vibromasážní plochy a zaměřte se i na frekvence a typ vibrací.

Rozměr plochy by neměl být menší než 60 x 60 cm. Čím větší plocha je, tím bude cvičení pohodlnější a budete mít na výběr i z více cviků.

Výkon motoru pro domácí použití se doporučuje v rozmezí 200-300W. Platí, že čím silnější výkon, tím silnější vibrace.

Typy vibrací

Vibrační posilovací stroje nabízejí pouze 2 typy vibrací, a to vertikální nebo 3D. U vertikálních vibrací dochází k „houpání“ tedy k pohybu nahoru a dolů. Obecněji jsou vhodnější spíše pro cvičence s nadváhou. U 3D vibrací se kombinuje několik směrů, deska se nehoupe, ale celá vibruje. Díky tomu je cvičení efektivnější a lze provádět více cviků.

Výhody pro organismus:

  • zlepšují krevní oběh
  • působí proti bolesti a ztuhlosti kloubů a svalů
  • zlepšují rovnováhu a koordinaci
  • bojují s celulitidou
  • uvolňují tělo a pomáhají snížit stres

V nabídce jsou i vibrační posilovací stroje z druhé ruky tzv. bazarové vibromasážní stroje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup