Regálové systémy využívané ve stavebnictví a velkoskladech

Stavebnictví je díky svojí dynamice a nutnosti velkého množství specifického vybavení závislé na tom, aby byl neustále dostatek všeho po ruce. To se tak pojí s poměrně dost velkou sítí řetězců i samostatných firem, které v rámci velkoskladů nabízejí vše potřebné pro plynulou výstavbu.

Mezi tím vším je ale jeden z důležitých prvků, kterým je přímo uchovávání konkrétních typů materiálů nebo výrobků. A o to se nepostará nic jiného než precizní regálové systémy. Které ale mají ve stavebnictví největší využití?

Základem jsou paletové regály

Paletové regály jsou velice často používanou alternativou hlavně proto, že se většina stavebních materiálů dováží přímo na paletách. Z toho důvodu je tak i přenášení a skladování na samotné paletě jednodušší, než rozebírat palety a následně přenášet výrobky kus po kusu. Tyto paletové regálové systémy tak umožňují díky kvalitním konzolím umisťovat do jednotlivých pater rovnou palety. Vyjímají se tak jednoduchou manipulací, poměrně dost patry, a především pak enormní maximální nosností, se kterou se musí u skladování palet stavebních materiálů zásadně počítat.

Co s dlouhými předměty?

Jednou ze součástí skladovaných materiálů mohou být přímo dlouhé předměty jako takové. V tomto případě je potom potřeba uzpůsobit i možnosti ukládání tak, aby mohly být bez rizika poškození neustále skladovány. Typický regálový systém jsou konzole. Konzolové regály fungují jako stojany, na které se dávají nosná ramena. Díky tomu, že je konstrukce jednoduchá a ramena nejsou ničím obložená, je tak možnost na ně umisťovat různé dlouhé předměty. Pro skladování různých trubic, rozvodů nebo namotaných podlahových krytin se jedná o nejlepší možný způsob.

Dostatek prostoru i pro to nejmenší

Jen proto, že se bavíme o stavebnictví pochopitelně nebudeme řešit jenom enormně velké a špatně skladné předměty, ale můžeme se potkat i s celou řadou menších materiálů a příslušenství. Pro ty se ostatně místo najde mnohem jednodušeji za použití základních typů jako jsou policové regály. Jejich výhodou je právě možnost umístění různě velkých a těžkých předmětů, včetně individuálního nastavení.