Jaké sporty vyzkoušet se psem? Přinášíme několik tipů! 2. díl

Pořídili jste si domů čtyřnohého kamaráda a rádi byste s ním začali také sportovat? Přinášíme vám několikadílný článek, ve kterém vám představíme ty nejznámější sporty pro psy, které můžete vesele vykonávat s nimi. Přeci jen se to ve dvou lépe táhne, ne? Tak pojďme na to!

Flyball

Pes plný energie co miluje míčky. Že máte takového zrovna doma? V tom případě by vám mohl do oka padnout flyball. Jedná se o kynologický sport zejména pro temperamentní, rychlé a aktivní psy. A v čem je podstata? Po povelu psovoda pes vybíhá na speciální dráhu, kde je nucen překonat několik překážek a skočit na desku od speciálního boxu. Po sešlápnutí této desky je z boxu vyhozen míček, který pes musí chytit a následně aportovat zpět k psovodovi opět přes stanovené překážky.

Jaké sporty vyzkoušet se psem? Přinášíme několik tipů! 2. díl
Flyball vašeho psa uchvátí.

Majitel celou dobu zůstává na startu a psa pouze slovně povzbuzuje. Na začátku je ovšem nutné psa naučit překonávat překážky i techniku doskoku na desku od házecího boxu, takže úplně bez práce tento sport není. Nejlepšími plemeny pro flyball jsou border kolie, ovšem ani zde na rase tolik nezáleží. Třeba bude vhodný i váš pes? A pokud hledáte sport, který není pro psovoda tolik náročný, padne vám flyball na sto procent do oka.

Dogfrisbee

Sportem, který si vás pes naprosto užije a vy se tolik nenadřete je zaručeně i dogfrisbee. Jak již název napovídá, jedná se o házení speciálního frisbee psovi, který by měl disk zachytit ještě před dopadem na zem a přinést zpět. Pokud se tomuto sportu chcete věnovat rekreačně, můžete si disk pořídit v klasickém obchodě a házet na procházkách, louce či v parku. Samozřejmě je zde ale i stránka pro experty. V dogfrisbee se pořádají závody, kdy tým tvoří člověk a jeho pes.

Jaké sporty vyzkoušet se psem? Přinášíme několik tipů! 2. díl
Disk musí být pro psa bezpečný.

Pokud se ovšem chcete tomuto sportu věnovat naplno, je důležité vybrat ten správný disk, který budete házet. Jak ho ve zkratce poznat? Frisbee nesmí být ostré (pes chytá disk roztočený a nesmí si poranit zuby ani tlamu), nesmí se lámat na ostré kousky, nemělo by být hrbolaté a mělo by jít přehnout v půlce tak, aniž by prasklo. Což by se nemělo stát ani v případě, kdy na disk dupnete. Soutěžit mohou jak malí tak velcí psi.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup